Kontaktirajte nas na Facebooku
Blog
  Dostava

  Vsako naročilo je obdelano in poslano še isti delovni dan. Možnost plačila po povzetju, po predračunu ali PayPalu. Reklamacije, vračila in podpora 24/7 na info@partybox.si

  Akcijski izdelki

  Saint patrick's

  Avtor Andrej 06/03/2017 0 Komentarji

   

  Nezadržno se bliža 17. marec, to je prav poseben dan, pri pivopivcih okrog sveta rezerviran za prav posebno praznovanje - Dan Svetega Praznika. Na ta dan pridejo v ospredje veseljačenje in neskončne količine popitega piva.

  Tako kot mnogi ostali "komercialni" prazniki, kot naprimer valentinovo in noč čarovnic, se je Dan Svetega Patrika razširil tudi k nam. Seveda je ponekod to praznovanje že ustaljena praksa, medtem ko se drugod šele dobro pojavlja. Dejstvo pa je, da nam vse več lokalov obljublja zabave z irsko glasbo ter zelenim pivom, pivopivcem pa pripravlja prav poseben dan v letu - dan namenjen pivu in zabavi. Tako dandanes praznovanje Dne Svetega Patrika zaznamujejo zelena barva (barva Irske), triperesna deteljica (simbol Irske) in seveda pivo, ter whiskey. V čast Svetega Patrika naj bi se na ta dan nosil vsaj en kos zelenega oblačila, povsod kamor se ozremo pa lahko zagledamo seveda deteljice. Največ se na ta dan seveda spije še enega simbola Irske, Guinnessa. Poleg Guinnessa pa so zelo popularna že prej omenjena zelena piva. Obstaja pa tudi veliko bolj preprost in bolj pogosto uporabljen trik, ki se ga lahko poslužite tudi sami - v svetli ležak se doda nekaj kapljic zelenega jedilnega barvila in voila! V vrčku imamo zeleno pivo, kar pomeni da lahko sedaj v stilu praznujemo Dan Svetega Patrika ;)

  Če boste v petek 17.marca prirejali zabavo, ne pozabite počastiti največji irski praznik z avtentično Saint patrick's dekoracijo.

  Vaš komentar